آبسه کبدی

آبسه کبدی                                                                            

کاربرد بالینی: تشخیص علت آبسه های چرکی و آمیبی کبدی، آبسه های چرکی کبد معمولاً به صورت ثانویه در اثر باکتریمی، سپتی سمی یا کلانژیت چرکی ایجاد می شوند ولی موارد بدون علت هم در ایجاد آن دیده می شود.
ارگانیسم ها و عواملی که در ایجاد آبسه های کبدی دخالت دارند عبارتند از: اشریشیاکولی، استرپتوکوک غیرهوازی، استرپتوکوک فکالیس، استافیلوکوک اورئوس و گاهی سالمونلا تیفی و در برخی موارد کرم های پهن کبد و ریه.
در موارد نادر هم اسکاریس ممکن است مجاری صفراوی را آلوده و باعث کلانژیت و آبسه کبدی می شود.
اکثر آبسه های آمیبی کبد در قسمت فوقانی و خلفی لب راست کبد ایجاد می شود.
نوع نمونه قابل بررسی: چرک زرد رنگ متمایل به سبز، مواد ژلاتینی قرمز متمایل به قهوه ای.
روش نمونه برداری: توسط پزشک با یک سوزن، آبسه به وسیله آسپراسیون تخلیه می شود. می توان به
روش اولتراسونوگرافی و  موضع و حجم آبسه را قبل از تخلیه مشخص نمود.
تشخیص آزمایشگاهی:
۱- آزمایش مستقیم: پس از تهیه اسمیر از نمونه و رنگ آمیزی گرم آن را از نظر وجود عوامل بیماری زا مورد بررسی
قرار می دهیم.
از لام مرطوب برای بررسی تروفوزوئیت آمیت در تشخیص آمیبیاز کبدی می توان استفاده کرد. همچنین در آمیبیاز
کبدیکم خونی و نوتروفیلی از علائم تشخیصی می باشند.
۲- کشت: کشت در محیط بلادآگار، مکانکی و تایوگلیکولات انجام می شود. جهت کشت نمونه مشکوک به آمیب آن
را در محیط  کشت داده و برای کشت از عفونت های قارچی از محیط  استفاده می نماییم.
۳- خصوصیات بیوشیمیایی: بررسی افزایش آزمایشات کبدی مثل  و  دارای ارزش تشخیصی می باشد.
۴- روش های سرولوژیکی: استفاده از روش های سرولوژیکی الیزا، ثبوت مکمل، هماگلوتیناسیون غیرمستقیم، کانترایمونوالکتروفورز در تشخیص بیماری کمک کننده می باشد.
0/5 ( 0 بازدید )

بازدید: 1

محصولات مرتبط

مطالب زیر را حتما بخوانید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *


دانلود اپلیکیشن اندروید پارامد پارامد-اپلیکیشن رد کردن